ACASĂ

Gospodăria tradițională „Suvenir din Dobrogea” este un loc unic în Dobrogea  prin complexitatea ei în întreg.

CE O FACE SPECIALĂ?

Faptul că este o gospodărie VIE, că aici SE TRĂIEȘTE, iar spectacolul zilnic se desfășoară indiferent de vreme și de vremuri!

Personajul principal este o femeie, BIANCA, cea care a îndrăznit să schimbe viața tihnită de la oraș cu provocarea de a invăța să trăiești într-o gospodărie veche dobrogeană și chiar să împărtășească această trăire cu cei care îi trec pragul.

A redescoperit ROSTUL fiecărui lucru, TIMPUL fiecărei lucrări și SECRETUL fericirii vieții în mijlocul naturii și și-a propus să reverse bucuria trăită în sufletele celor care trec să o viziteze.

Gospodăria se întinde pe aproape 4000 mp, pe partea ”dinspre baltă” a satului și cuprinde mai multe amenajări, dar și foarte mult VERDE.

CASA POVESTE

Este căsuța din poveste, cea renăscută din propria-i cenușă!

Prima noastră întâlnire
Prima noastră întâlnire
Prima noastră întâlnire

Azi, căsuța este o ”prințesă” din vremuri apuse, dispusă să vă prezinte lada ei de zestre.

După un timp…
După un timp….

Vizitarea CASEI POVESTE și depănarea amintirilor se poate face contra unei taxe afișată la intrare. Sumele adunate folosesc exclusiv la întreținerea casei și a obiectelor din interior.

INTERIOR
INTERIOR

CASA CU ODĂI

Poate vă vine să credeți sau nu, dar ideea a pornit de la un grajd, care urma să devină, așa ca în poveste, un loc de popas pentru toți prietenii de suflet care ar fi vrut să petreacă o clipă în mijlocul acestui loc de vis.

Socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg, așa că în locul vechiului grajd a răsărit casa aceasta minune, cu cinci odăi.

Și pentru că ne aflăm într-o comunitate multietnică, am amenajat aceste odăi în cinci feluri etnice : românească, lipovenească, bulgară, orientală și aromână. În fiecare odaie veți găsi povestea ei susținută de obiecte vechi sau mai noi parte din patrimoniul etnic local și chiar obiecte meșteșugite în gospodărie. Bianca este un priceput artizan atât pe pânză cât și în lemn și alte materiale naturale.

ANEXE

LOCURILE DE LECTURA

Ici, colo prin casele vechi e răspândită o mică bibliotecă, printre obiecte foarte vechi, unele de peste 100 de ani. Din bibliotecă vă puteți alege orice carte sau revistă pe care să o lecturați pe timpul șederii.

TERASA ȘI LOCUL DE JOACĂCEARDAC

FOTO DINSPRE INTERIOR

Îngrădită de un balcon din lemn traforat în forme de capete de cai, terasa generoasă situată în fața Casei cu Odăi este spațiul de servire a cafelei, a meselor, dar și locul care a auzit multe povești spuse la un pahar de vin dobrogean, într-o atmosferă caldă. Pentru ca, copiii să nu se plictisească, am construit lângă terasă un loc de joacă multifuncțional, sub forma unui ”ceardac”, cu leagăne, funie și tobogan, dar și o masă la care cei mici pot juca diverse jocuri de grup.

IATACUL CUCOANEI ȘI BUCĂTĂRIILE

Oaspeți minunați în vizită la Iatac

Iatacul Cucoanei este locul în care nu se intră, dar veți găsi lângă ușă un clopoțel să vă anunțați prezența.

Accesul este oprit și în bucătării, pentru că ținem la igienă,dar ne puteți solicita pentru orice necesități legate acest loc.

GRĂDINA MAGICĂ

IANUARIE 2021

FOIȘORUL MINARET

ȚARCURILE ANIMALELOR

Contra unei mici contribuții pentru hrana animalelor, puteți rămâne cu minunate amintiri foto alături de cai și celelalte animăluțe din gospodărie.

Este bineștiut că în Gospodărie conviețuiesc animale mari și mici și anume cai, ponei, oi, iepuri și păsări de curte, pisici și căței. Din când în când avem și alți oaspeți necuvântători, că doar de aceea ne aflăm într-o rezervație naturală.

MÂNDRU

LOCALIZARE ȘI ÎMPREJURIMI

Satul Vișina se află în comuna Jurilovca, jud. Tulcea, pe malul lacului Golovița, parte din complexul lagunar Razim-Sinoe, fiind un sat vechi dobrogean, denumit odată Pașacâșla, cu influențe orientale și bulgare și unde spiritul Dobrogei este acasă.

Zona este impresionant de ofertantă, având în vedere că în apropiere se află obiective istorice, precum cea mai veche cetate greacă atestată documentar pe teritoriul României , cetatea Argamum,  ruinele vechii cetăți genoveze, Heracleea (Enisala), urme ale unei necropole getice, dar și ale unei așezări preistorice din prima epocă a fierului, aparținând culturii Babadag.

Aflat la intrarea în Rezervația Biosferei Delta Dunării, satul Vișina, prin împrejurimile sale este periodic un adevărat paradis al păsărilor Deltei.

Gura Portiței era în urmă cu 20 de ani un simplu sat de pescari, la malul mării, unde lipovenii își ridicau colibe de stuf și întindeau plasele în apă. Azi, este un binecunoscut sat de vacanță vizitat de turiști din toată lumea, unde se poate ajunge traversând lacul cu vaporașul sau diverse alte ambarcațiuni.

Jurilovca, situată la doar câțiva kilometri de Vișina, localitate declarată destinație europeană de excelență în anul 2013,este un sat lipovenesc cu case de poveste,care îndeamnă în orice anotimp la romantism .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.